Udělat nový pardubický pivo...tohle nás napadlo před dvouma rokama, jenže sami jsme nevěděli, jak na to. Naštěstí jsme se potkali s Karlem z Toulavý pípy a seskupením pivních básníků Beer Poets. A právě díky nim, se podařilo pivo uvařit! Řekli jsme chlapům naši představu o chuti a charakteristice piva a sládek Miloš připravil recepturu. Oboum patří obrovský dík, bez nich bychom to nedali.
Zbývalo sehnat pivovar, dlouho se hledala volná kapacita na vaření, a nakonec nás zachránil Pivovar Kamenice. Mimochodem hodně vymazlenej pivovar, kompletně rekonstrukovanej, poctivá práce, takhle to vypadá, když se do něčeho vloží srdcaři! o pivo se krásně starají. Tak jsme tedy 25. června vyrazili do Kamenice vařit, zde se nás ujal vrchní sládek Přemek Chmelař, ukázal nám celý pivovar a popsal kompletně celý proces vaření.
A jaký pivko vlastně vzniklo? Krásná 12,5ka, spodně kvašený, nefiltrovaný, nepasterovaný světlý ležák. Co vám budem povídat, museli jsme ho už ochutnat a je to lahoda! A ve středu 19. května ho na křtu před Toulavou pípou ochutnáte i vy. Budeme mít jak čepované, tak i v lahvích s sebou. Design etikety lahví nám jako překvápko udělala naše kámoška Kate Fuks.